Bolåneräntor Nordea

Nordea bolåneräntor - mer info om villkor och räntesatser här

Nordea erbjuder bolån för köp av villor, fritidshus och bostadsrätter. För förstnämnda finns även möjlighet att teckna bygglån/byggnadskredit. Befintliga låntagare har också möjlighet att låna på den nuvarande bostaden. Nordea är idag nummer två i Sverige när det gäller både antalet låntagare och volymen på de utestående lånen. Det är bara Swedbank som är större inom bostadslån.

En unik egenskap med Nordea är att man erbjuder tre typer av bolån. Förutom rörlig (tre månaders) ränta och bundna bolån kan du teckna lån med räntetak, det vill säga lån med en förutbestämd högsta ränta.

Bolån hos Nordea

Nordea har kontor på många orter runt om i landet och du kan därför boka in ett fysiskt besök på ditt lokala kontor för att få mer information om Nordea bostadslån och de villkor du kan erbjudas. Naturligtvis kan du också skicka in en ansökan via webbplatsen eller ringa till kundtjänst alternativt boka ett så kallat onlinemöte och gå vidare därifrån.

Lånelöfte kan du ordna enkelt på nätet genom att fylla i ett formulär. Är uppgifterna kompletta får du ett preliminärt svarsbesked på skärmen. Lånelöftet fungerar också som en preliminär ansökan om bolån.

Nordea kan erbjuda lån på upp till 85% när du köper bostad. För 75% av marknadsvärdet tecknar du ett bottenlån, det vill säga ett lån med bostaden som säkerhet, och för eventuellt behov av ytterligare pengar för att täcka köpeskillingen får du teckna ett topplån i form av ett privatlån. För att du ska kunna se hur ett bolån hos Nordea kan läggas upp samt experimentera med bolåneräntan finns en smart bolånekalkyl du kan använda för att räkna på ditt bolån. I kalkylen finns de nya reglerna om tvingande amorteringskrav med för att visa på vad månadskostnaden blir med amortering.

Bolåneräntor och bindningstider

Om du blir beviljad bolån hos Nordea kan du välja mellan rörlig tremånaders ränta eller bundna bolån. De bundna räntorna kan bindas på 1-5 år eller 8 år. Givetvis kan de olika alternativen kombineras för ett och samma objekt.

Som hos alla andra banker och bolåneinstitut är det din ekonomi som är den viktigaste faktorn bakom vilken ränta Nordea kan erbjuda. Nordea bolåneräntor tillhör inte de mest förmånliga långivarna på marknaden, men de sticker inte ut negativt heller. Om du har en god ekonomi och om övriga förutsättningar inte föranleder att banken tycker att det blir mer riskfyllt att låna ut till ditt bostadsköp kan du räkna med att få en konkurrenskraftig ränta.

Bolån med räntetak

Som enda aktör på bolånemarknaden kan Nordea erbjuda något man kallar för bolån med räntetak. Det har inget att göra med reglerna om bolånetak, utan det handlar om en låneform med bostaden som säkerhet genom vilken du är garanterad att den rörliga räntan på ditt lån inte överstiger ett tak. Skulle tremånadersräntan gå över taket kan du sitta still i båten utan att oroa dig för att månadskostnaderna kommer att öka, och skulle den gå ner justeras också din ränta ner. Detta tak för din bostadsränta gäller i två eller fem år och tidsrymden bestämmer du själv. Viktigt att känna till är att denna garanti kommer med en kostnad som kan liknas vid en försäkringspremie.