Bolåneräntor Länsförsäkringar

Länsförsäkringar

Länsförsäkringar är ett försäkringsbolag och en bankrörelse som är en av de större aktörerna inom bolån om vi räknar bort storbankerna. Länsförsäkringar har verksamhet i precis hela landet med bankkontor både på större och mindre orter och dessutom går det givetvis att göra ärenden online. I utbudet av lån för bostäder finns:

  • bolån för köp av villa, fritidshus eller bostadsrätt
  • tilläggslån på befintlig bostad
  • bygglån för nyproduktion (byggnadskredit).

Lånelöfte och bolån hos Länsförsäkringar

Länsförsäkringar har gjort det mycket enkelt att ta del av både all nödvändig information om bostadslån och även att ansöka om lånelöfte och bolån direkt på webbplatsen. Av alla de större långivarna kan Länsförsäkringar anses vara den som har det mest transparenta och pedagogiska ansökningssystemet. Till exempel kan du snabbt genom att fylla i uppgifter om aktuellt objekt och din ekonomi göra en snabbkalkyl där du ser om du kan kunna räkna med att få godkänt på ansökan om lånelöfte/bolåneansökan eller inte. Alla aktuella bolåneräntor Länsförsäkringar läggs automatiskt till i beräkningen. En fiffig detalj är att du också kan räkna på vad som händer med din månadskostnad om den rörliga räntan skulle gå upp.

Hos Länsförsäkringar kan du ansöka om ett lån på upp till 75% av köpeskillingen/marknadsvärdet med bostaden som säkerhet. Behöver du låna mer än så, kan du teckna ett topplån upp till 85%. Länsförsäkringar Bank följer naturligtvis de från den 1 juni 2016 gällande amorteringsreglerna.

Länsförsäkringar bolåneräntor

Hos Länsförsäkringar gäller att räntorna sätts individuellt i mycket hög grad. Listpriserna är därmed enbart att betrakta som just riktpriser och med en mycket god ekonomi och en låg belåning på bostaden finns antagligen stora möjligheter att pruta.

Länsförsäkringars bolåneräntor presenteras på förstasidan. De priser du ser där för lån på mellan 3 månader (rörligt bolån) och 10 år är listpriser. Den rörliga räntan justeras var tredje månad. Skulle du vilja binda den rörliga räntan kan du göra det inför nästa tremånadersperiod helt på egen hand genom att logga in på dina sidor och använda BankID för signeringen.

Med bolån hos Länsförsäkringar har du stor frihet när det gäller amorteringstakt – detta i tillägg till det tvingande amorteringskravet på 1-2% – och du kan lägga upp individuella amorteringsplaner för varje lån.

Flytta bolån

Länsförsäkringar Bank gör det ganska smärtfritt att flytta bolån och du kan ansöka om detta direkt på webbplatsen. Är lånen tagna före den 1 juni 2016 kan du flytta över dem med befintliga amorteringsvillkor och då träffas inte dina lån av de tvingande amorteringskraven. Av den anledningen kan Länsförsäkringar vara ett bra val för dig som vill förhandla om räntor och villkor. Kom dock ihåg att byte av långivare när det gäller bundna lån kan bli en dyr historia på grund av principen om ränteskillnadsersättning.

Snabba fakta om Länsförsäkringars erbjudande

  • Ansök om lånelöfte och bolån direkt på webbplatsen
  • Kontantinsats på minst 15%
  • 75% av köpeskillingen kan du lägga upp som bottenlån och resterande som topplån (Länsförsäkringar Hypotek AB är långivare för bottenlånet medan Länsförsäkringar Bank AB är långivare för topplån)
  • Räntebindningstider på mellan tre månader och tio år
  • Individuella amorteringsplaner